Maandag 8 april 2019

Ontmoet elkaar bij Longpunt Maastricht

Informatiemiddag “ik ga op vakantie en ik neem mee...!”
Als longpatiënt heb je veel aan je arts of de verpleegkundige. Maar wat je van andere patiënten hoort, is minstens zo waardevol. Je leert van andermans ervaring. Op maandag 8 april nemen we u mee ‘op vakantie’. Samen met ergotherapeute Annabel Glassen tel. 06-25640347 gaan we in gesprek over vakantie en uitjes.

De zomervakantie komt eraan! En dat betekent dat u als longpatiënt wellicht plannen maakt om op reis te gaan. Het kan ook zijn dat u al lang niet meer op pad bent geweest, omdat u er als een berg tegenop ziet om te reizen. Bij een goede voorbereiding is reizen echter heel goed mogelijk, ook voor longpatiënten. Het maakt daarbij niet uit of u naar het buitenland gaat, een weekendtrip in eigen land plant of gewoon zin hebt in een dagje uit.

Locatie

Longpunt vindt elke tweede maandag van de maand plaats, van 13.30 tot 15.30 uur in Trefcenter Wittevrouwenveld, Edisonstraat 4, Maastricht. De zaal is open vanaf 13.15 uur.

Lokale samenwerking binnen Longpunt Maastricht

Vrijwilligers van het Longfonds werken lokaal samen met patiënten en zorgverleners. Voor patiënten en hun omgeving is Longpunt de plek om ervaringen uit te wisselen, tips op te doen en zorgen te delen. Voor zorgverleners is Longpunt de plek waar zij hun patiënten in een groep kunnen ontmoeten en mogelijk verder verwijzen. Voor vrijwilligers is Longpunt de plek waar zij het leven van longpatiënten helpen verbeteren.

Van harte welkom

Iedereen kan gratis deelnemen aan Longpunt. Informatie via maastricht@longpunt.longfonds.nl of kijk op www.limburg.longfonds.nl voor het nieuwe jaarprogramma van Longpunt. Mensen die komen wordt verzocht geen parfum of andere geurtjes te gebruiken, veel longpatiënten hebben daar last van.