Dinsdag 22 januari 2019

Uitnodiging Pelerin Lezing: De beginjaren van de radiologie

Pelerin lezingUitnodiging Pelerin LezingenIn de lezingenreeks over Medische geschiedenis met als thema 'Techniek en beeldvorming in de geneeskunde' vindt op 22 januari 2019 de 3de lezing in deze reeks plaats.

De lezing heeft als titel " De beginjaren van de radiologie en haar invloed op de geneeskunde van de 20ste eeuw." Deze lezing wordt gegeven door: Dr. Kees Simon, radioloog Liempde.

De introductie van de röntgenbuis binnen de geneeskunde is een schoolvoorbeeld van het tool-driven karakter van de ontwikkelingen in dat vakgebied. Er ontstonden daardoor sterke verbanden met de fysica en de techniek. Er wordt een schets gegeven hoe artsen door herwaardering of heroverweging van traditionele procedures een plaats inruimden voor de röntgenfoto. Maar ook hoe fysici een eigen weg volgden met onvermoede vergezichten.

Tijdstip

Dinsdag 22 januari 2019 van 12.00 tot 12.30 uur (Broodjes, koffie en thee zijn aanwezig)

Locatie

Greepzaal op nivo 4 van het Maastricht UMC+.P. Debyelaan 25,
6229 HX  Maastricht.

De lezingen zijn speciaal bedoeld voor alle medewerkers, studenten en alumni van het academisch ziekenhuis Maastricht en de Faculty of Health, Medicine and Life Sciences en voor artsen en andere werkers in de gezondheidszorg in de regio Maastricht. Maar uiteraard zijn ook belangstellenden van elders welkom.