Deelnemen aan onderzoek

Overgevoeligheid voor gluten in brood

well on wheatBent u gevoelig voor gluten in brood?

Voor een onderzoek naar de effecten van brood op lichamelijke klachten, zoeken wij mensen met glutengevoeligheid zonder coeliakie

• Tussen 18 - 65 jaar;
• Die binnen 8 uur na inname van glutenbevattende voedingsproducten lichamelijke klachten krijgen; • Hierdoor tenminste 1 maand een glutenvrij of glutenbeperkt dieet volgen;
• Niet lijden aan coeliakie (glutenintolerantie) of tarwe-allergie.

Doel van het onderzoek

Dit onderzoek is ontworpen om de effecten van verschillende soorten brood op maag-, en darmklachten en algeheel welbevinden te onderzoeken in mensen die gevoelig zijn voor gluten, zonder dat daarbij sprake is van coeliakie (gluten intolerantie).

Wat houdt deelname in?

- Screening: dit vindt plaats om te beoordelen of u kunt deelnemen;
- 1 Testdag: gedurende deze dag krijgt u een ontbijt en lunch wat zal bestaan uit brood. Hierna vragen wij u elk uur vragenlijsten in te vullen.

Vergoeding? Bij volledige deelname: 60 EURO + reiskosten gegeven.

Interesse in deelname? Neem dan contact op met:
Drs. A.E.P. van Rooy (Maag-, Darm-, Leverziekten), Onderzoeker MUMC+.
Email: wow-intmed@maastrichtuniversity.nl; Telefoonnummer: +31(0) 6 557 410 96.

Wat vindt u van deze pagina?