Praktisch

Overnachten familie van patiënten

De familieaccommodaties zijn uitsluitend bedoeld voor begeleiders van patiënten die zijn opgenomen in het Maastricht UMC+. In de verblijven wordt dan ook geen patiëntenzorg geboden. In verband met gedeelde faciliteiten en de aanwezigheid van andere bezoekers zijn de accommodaties niet geschikt voor jonge kinderen en wordt een leeftijdsgrens vanaf 12 jaar gehanteerd. Indien u toch graag met uw jongere kind wenst te overnachten zoeken wij samen met u naar een gepast alternatief.

FamilieaccommodatiesWachtaccomodatie AubeldomeinWachtaccomodatie Aubeldomein

De familieaccommodaties vindt u aan het Aubeldomein, op ongeveer 5 minuten loopafstand vanaf het Maastricht UMC+. De accommodaties worden beheerd door het Servicebureau Facilitair Bedrijf van het ziekenhuis.

De accommodaties beschikken naast ruime tweepersoons slaapkamers over een gezamenlijke keuken, toilet en een doucheruimte. De familieaccommodaties worden dagelijks schoongemaakt (behalve in het weekend). De accommodaties zijn niet geschikt voor rolstoelgebruikers.

Keuken Wachtaccomodatie AubeldomeinKeuken Wachtaccomodatie AubeldomeinReserveren voor de overnachting kan, één werkdag voor de opname van de patiënt op niveau 0,  bij het Servicepunt medewerkers, middels email (servicebureau@mumc.nl) of per telefoon (043-387 52 52).

Locatie van het Servicepunt medewerkers: Neem in de Serrehal lift C, D, E of F en ga 1 verdieping lager. U vindt het Servicebureau aan uw linkerhand.). (interactieve plattegrond)
Inchecken is mogelijk van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 12.00 uur en tussen 13.00 en 16.30 uur.
Het is mogelijk om verdere informatie betreffende het verblijf, het parkeren en het gebruik van het personeelsrestaurant, per mail naar u toe te sturen.

De kosten voor een overnachting bedragen:
• € 25,00 per persoon per nacht.
• € 30,00 voor twee personen per nacht.
U kunt bij het uitchecken betalen per pin of contant.
Afhankelijk van het door u gekozen zorgpakket en zorgverzekeraar kunt u de kosten voor het verblijf declareren bij uw zorgverzekeraar.

Let op: Huisdieren zijn niet toegestaan, met uitzondering van blindengeleidehonden.

Overnachten op de Kinderintensive care (PICU)

Op de intensive care mag u ook 's nachts bij u kind blijven. Het is hier niet mogelijk een bed te plaatsen, u slaapt dan in een tuinstoel. Wanneer u interesse heeft in rooming-in, kunt u dit aangeven bij het opname gesprek.

Bereikbaarheid Servicebureau Facilitair Bedrijf:

 • Openingstijden: op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur.
 • Telefoonnummer: 043-387 52 52.
 • Buiten de openingstijden, na 17.00 uur en in het weekend, kunnen de sleutels van de familieaccommodaties volgens afspraak worden afgehaald bij de Beveiliging in de Serrehal op niveau 1.
  U kunt geen familieaccommodatie aanvragen bij de Beveiliging.
  De sleutels die u in het weekend bij de Beveiliging ontvangt, zijn slechts geldig tot maandag 11.00 uur.

Personeelsrestaurant

Gebruikers van de familieaccommodaties kunnen tegen betaling in het personeelsrestaurant van het ziekenhuis eten. U kunt hiervoor een betaaltegoedkaart vragen bij het Servicebureau Facilitair Bedrijf. De betaaltegoedkaart dient u op te waarderen met briefgeld of pinbetaling.

 • Het personeelsrestaurant is geopend van 09.00 tot 19.00 uur.
 • Een warme maaltijd is verkrijgbaar van 11.30 tot 14.00 uur en van 16.30 tot 18.00 uur.
 • In verband met de drukte in het personeelsrestaurant kunt u pas na 13.15 uur lunchen.
 • Het personeelsrestaurant is niet toegankelijk voor patiënten.
 • U krijgt uw maaltijd tegen de personeelsprijs plus 15% toeslag.
 • U krijgt 10% korting als u de betaaltegoedkaart aan de kassa van het bezoekersrestaurant, Ad Mosam laat zien.

Ronald McDonald Huis Maastricht

Entree Ronald McDonald Huis MaastrichtEntree Ronald McDonald Huis MaastrichtIn Ronald McDonald Huis Maastricht logeren ouders, broertjes en zusjes van kinderen die zijn opgenomen in het Maastricht UMC+. Het Huis ligt op een loopafstand van drie minuten van het azM en biedt u 'een tijdelijk thuis' dichtbij het ziekenhuis. Naast rust en geborgenheid vindt u er steun bij andere ouders, vrijwilligers en het managementteam.

Huiskamer Ronald McDonald Huis MaastrichtRonald McDonald Huis MaastrichtHet Huis heeft een gezellige gemeenschappelijke woonkamer, een keuken met verschillende kookunits (waar u zelf kunt koken), een tuin en een dakterras. Daarnaast zijn er zeventien comfortabele gastenkamers waar ook uw eventuele andere kinderen kunnen verblijven. Zo blijft uw gezinssituatie enigszins in tact en dit direct in de buurt van uw zieke kind.
Bekijk de virtuele tour van het Ronald McDonald Huis Maastricht.

Voor meer informatie over het Ronald McDonald Huis kunt u kijken op de website..

 

Wat vindt u van deze pagina?