Spoedeisende hulp

Verbouwing SEH en HAP

Op deze speciale verbouwingspagina houden wij u op de hoogte van de vorderingen van de verbouwing van de Spoed Eisende Hulp en Huisartsenpost.

Openingssymposium

Op vrijdag 25 januari 2019 openen wij onze nieuwe Spoedeisende Hulp met een symposium voor onze collega's binnen en buiten het Maastricht UMC+. klik voor meer Informatie over het symposium.

Donderdag 8 november 2018

nieuwe kamer spoed eisende hulp maastricht UMCDe verbouwing van het acute cluster van Maastricht UMC+ nadert zijn einde. De nieuwe Huisartsen Post (HAP) is al enige maanden tot volle tevredenheid in gebruik. De nieuwe Spoedeisende hulp (SEH) wordt eind november in gebruik genomen, in januari volgt de ingebruikname van de nieuwe Acute Opname Afdeling (AOA), welke gelegen is naast de SEH. Daarmee komt een einde aan de verbouwing van allerlei acute faciliteiten op de begane grond aan de zuidwestzijde van het hoofdgebouw.

Tijdens de gehele verbouwing bleven de HAP en SEH gewoon functioneren en kon u altijd terecht voor acute hulp. Met de realisatie van de nieuwbouw is de  HAP, SEH en acute opname afdeling gemoderniseerd en kunnen wij u weer optimaal van dienst zijn.

Woensdag 7 juni 2018

Nieuwe parkeerplekken bij Spoedeisende Hulp en Huisartsenpost

Nieuwe parkeerplaats SEH en HAPNa een verbouwing van enkele weken is de parkeerplaats bij de SEH en HAP opnieuw ingericht, uitgebreid en weer volledig beschikbaar.

Naast een uitbreiding van 11 parkeerplekken naar 36 is de toegang verbeterd. De parkeerplaats in de oksel van de zuid en westvleugel van het hoofdgebouw is afgesloten met een slagboom en uitsluitend toegankelijk voor bezoekers van de Huisartsenpost of Spoedeisende Hulp.
Met de opening van de parkeerplaats vervallen de tijdelijke noodparkeerplaatsen aan de noordzijde van het hoofdgebouw.

Vrijdag 20 april 2018

Tijdelijk minder parkeerplaatsen beschikbaar bij SEH/HAP

Ten gevolge van opnieuw inrichten van de parkeerplaats bij de Spoedeisende Hulp (SEH) en Huisartsenpost (HAP) zijn er tot eind mei minder parkeerplekken direct bij ingang van HAP en SEH beschikbaar. Alternatieven zijn iets verderop.

Tijdelijk minder pakeerplaatsen bij SEH/HAPRecent is de nieuwe ingang van de HAP en SEH geopend. Meteen na de opening is gestart met het opnieuw inrichten van de parkeervoorzieningen voor de bezoekers van de HAP en SEH. Tijdens de verbouwing van de parkeerplaatsen, die tot eind mei duurt, zijn er minder parkeerplaatsen direct bij HAP/SEH beschikbaar.  Indien de tijdelijk beperkte SEH/HAP parkeerplaats vol is, wordt u met behulp van borden en verkeerregelaars naar de overloopparkeerplaats aan de noordzijde van het hoofdgebouw verwezen.

Excuses voor het ongemak.

14 maart 2018

Nieuwe fase verbouwing SEH, definitieve locatie HAP

Nieuwe balie SEH en HAPDegene die er afgelopen jaar is geweest, heeft gemerkt dat er een grote verbouwing gaande is op de SEH en HAP in het Maastricht UMC+. Maar de zorg gaat tijdens de verbouwing gewoon door. Fasegewijs wordt het gehele niveau 0 van de  zuid- en westvleugel van het hoofdgebouw van het ziekenhuis verbouwd en worden alle acute voorzieningen (SEH, HAP, AOA) daar geclusterd. Inmiddels is het al zover dat er een nieuwe ingang in de oksel van de beide vleugels is gerealiseerd. De nieuwe toegang, gescheiden balies en wachtkamers vervangen de oude entree van de SEH en HAP.
Met het afsluiten van deze verbouwingsfase betrekt de HAP vanaf 13 maart haar nieuwe en definitieve locatie. Voor de SEH is het in deze fase nog even doorwerken in tijdelijke voorzieningen. Eind 2018 moet alles klaar zijn.  We proberen het natuurlijk te beperken maar tot die tijd kunnen de verbouwingswerkzaamheden tot enig ongemak leiden.   

29 september 2017

Verminderd aantal parkeerplaatsen bij de SEH/ huisartsenpost tijdens verbouwing

tijdelijke parkeergelegenheidHet aantal parkeerplaatsen tijdens de verbouwing is kleiner dan normaal. Als de parkeerplaats vol is, dan raden wij u aan om de patiënt uit te laten stappen vóór de ingangsdeur van de SEH/huisartsenpost. Uitrijden met uw inrijkaart is mogelijk binnen 15 minuten. U kunt daarna gaan parkeren op de taxistandplaats nabij de dialyseafdeling links van de hoofdentree van het ziekenhuis (afstand tot SEH/ huisartsenpost: 80 meter). Volg hiervoor de gele borden met zwarte pijlen. Voor de extra parkeerplaatsen is geen in-uitrijkaartje nodig.

Excuses voor de overlast.

Reduces parking spaces at GP Medical Post and Emergency Room during renovation

The number of parking spaces during the renovation is reduced. If the parking lot is full, we recommend that the patient leaves the car before the entrance door of the \ER/GP Medical Post. Drive out of the parking lot with your entry card is possible within 15 minutes. You can then park at the taxi rank near the dialysis department to the left of the hospital's main entrance (distance to the ER/GP Medical Post: 80 meters). Follow the yellow signs with black arrows.

Sorry for the inconvenience.

12 september 2017

Opening nieuwe acute kamers

Per 4 september zijn de nieuwe acute kamers op de SEH in gebruik genomen. De vier spiksplinternieuwe acute kamers (ook wel high care kamers genoemd, voorheen traumakamers) voldoen aan de nieuwste eisen op dit gebied. Daarmee worden de beste omstandigheden gecreëerd om optimaal en gedoseerd acute zorg te verlenen.  traumakamer

Met de opening van de acute kamers is een langgekoesterde wens in vervulling gegaan. De kamers zijn ruimer en naar de actuele maatstaven ingericht. De acute kamers zijn gelegen naast de nieuwe  CT-scannerruimte. Zo kan zonder extra vervoer of andere belemmering met mogelijk onwenselijke vertraging tot gevolg een CT-scan van acute patiënten gemaakt worden.

De opening luidt een nieuwe fase in van de grootschalige verbouwing en herindeling van de Huisartsenpost (HAP), de Spoedeisende Hulp (SEH) en de Acute Opnameafdeling (AOA). Met de opening van de nieuwe acute kamers kunnen de oude traumakamers worden ontmanteld, en wordt op die plek gestart met het verbouwen van de westvleugel van de SEH. In die hoek van het acute blok op niveau 0 wordt de komende tijd gewerkt aan het realiseren van de nieuwe HAP en AOA.

9 juni 2017

Tijdelijke verplaatsing parkeerplaatsen

Tussen 12 en 16 juni a.s. is de parkeerplaats bij de SEH gesloten in verband met grondwerkzaamheden. Bezoekers van de SEH of Huisartsenpost kunnen in die periode parkeren op de parkeerplaats van de dialyseafdeling aan de noordwest zijde van het hoofdgebouw. Borden en verkeerregelaars wijzen de weg.
  beperkt aantal parkeerplaats

 

tijdelijke locatieBinnenmanoeuvreren tijdelijke ruimte tijdelijke locatiePositioneren tijdelijke ruimte

 

 

 

 

 

start verbouwingSamenwerken maar toch apartWoensdag 22 februari 2017

Verbouwing acute cluster Maastricht UMC+ gestart

De huidige SEH en HAP worden verbouwd en uitgebreid. De Acute Opname Afdeling (AOA), die nu nog elders is ondergebracht, zal uiteindelijk aan de SEH toegevoegd worden. Daarmee worden allerlei acute faciliteiten geclusterd op de begane grond aan de zuidwestzijde van het hoofdgebouw. Lees hier het verhaal bij de start van de bouw. Tijdens de gehele verbouwing blijven de HAP en SEH gewoon functioneren en kunt u altijd terecht voor acute hulp.
Aan het einde van 2018 zal alles klaar zijn. Tot die periode zullen er telkens wat verhuizingen zijn. Ter plekke wordt u geïnformeerd over de nieuwe situatie. Dank voor uw begrip. 

 

 

 

 

 

 

 

Wat vindt u van deze pagina?