Opname

Operatie/opname, hoe gaat dit nu in zijn werk?

Als u binnenkort een opname/operatie heeft in het ziekenhuis, bent u vast benieuwd hoe dit nu in zijn werk gaat. Om u hierop voor te bereiden leest u onderstaande informatie. Niet alles zal zo zijn zoals u misschien gewend was. Bent u ervan bewust dat deze veranderingen er zijn voor uw eigen gezondheid en die van onze medewerkers.

 

GebouwGaat mijn opname/operatie door?

Als u op de wachtlijst staat voor opname of een operatie, neemt het Opnamebureau telefonisch contact met u op. In overleg spreekt u een datum af. Per mail of per post krijgt u vervolgens een bevestiging hiervan. U hoeft dus niet zelf te bellen. 


 

teststraatHoe ziet de dag van mijn operatie/opname eruit?

We vragen u om alleen naar uw geplande coronatest te komen. Kom ook alleen naar uw operatie en/of opname. Als dit niet mogelijk is, mag u maximaal één begeleider meenemen. 

Lees meer


AfdelingOp de afdeling

Op de afdeling waar u bent opgenomen mag u rondlopen. U mag niet van de afdeling af.

Net als in de rest van het ziekenhuis geldt op alle afdelingen het social distancing beleid. Houd 1,5 meter afstand van andere patiënten en, als dat mogelijk is, ook van zorgmedewerkers. Als het houden van 1,5 meter afstand niet mogelijk is, draagt de zorgmedewerker minimaal een neusmondmasker.


BezoekBezoekregeling

Om de kans op verspreiding van het coronavirus te voorkomen is ons advies liefst geen bezoek te ontvangen. Wilt u toch bezoek ontvangen? Houdt u dan aan de volgende maatregel: maximaal twee bezoekers per patiënt per dag. Deze maatregel geldt ook op de corona-afdeling.
Verdere vragen over de bezoekregeling kunt u stellen aan medewerkers van de afdeling waar u wordt opgenomen.

Hier vindt u meer informatie over de bezoektijden van onze afdelingen


MaatregelenMaatregelen

Het Maastricht UMC+ neemt maatregelen ter voorkoming van verspreiding van het coronavirus. We zetten ze hier even op een rij.

Lees meer

 


 

Wat vindt u van deze pagina?