Opname

Overnachtingsmogelijkheden voor familieleden van patiënten

In verband met de huidige coronacrisis kunnen wij op dit moment geen bezoekers in de familie accommodaties huisvesten. Voor alternatieve opties kan u contact opnemen met het service bureau 75252. Ook kan er geen gebruik gemaakt worden van hospitality kaarten voor het restaurant.   

 

Bent u een familielid of begeleider van een patiënt die is opgenomen in het ziekenhuis? En wilt u in de nabijheid overnachten? Dan kunt u gebruik maken van de familie accommodaties van het Maastricht UMC+.

De familie accommodatiesFamilie accommodatie Aubeldomein Familie accommodatie Aubeldomein

De familie accommodaties vindt u aan het Aubeldomein, op ongeveer 5 minuten loopafstand vanaf het Maastricht UMC+. De accommodaties worden beheerd door het Servicebureau Facilitair Bedrijf van het ziekenhuis.

De accommodaties beschikken naast ruime tweepersoons slaapkamers over een gezamenlijke keuken, toilet en een doucheruimte. De familieaccommodaties worden dagelijks schoongemaakt (behalve in het weekend). De accommodaties zijn niet geschikt voor rolstoelgebruikers.

In verband met gedeelde faciliteiten en de aanwezigheid van andere bezoekers zijn de accommodaties niet geschikt voor jonge kinderen en wordt een leeftijdsgrens vanaf 12 jaar gehanteerd. Indien u toch graag met uw jongere kind wenst te overnachten, zoeken wij samen met u naar een gepast alternatief.

Reserveren en inchecken

Keuken Wachtaccommodatie AubeldomeinKeuken Wachtaccommodatie AubeldomeinOm een overnachting in een familie accommodatie te reserveren, neemt u minimaal één werkdag voor de opname van de patiënt contact op met het Servicebureau. Dat kan per telefoon of e-mail: 043 - 387 52 52 of servicebureau@mumc.nl).

U vindt het Servicebureau op niveau 0 in het ziekenhuis (zie de interactieve plattegrond)
Het Servicebureau is op werkdagen geopend van 09.00 - 17.00 uur. Buiten de openingstijden en in het weekend kunt u de sleutels van de familieaccommodatie volgens afspraak afhalen bij de Beveiliging in de Serrehal op niveau 1. De sleutels die u in het weekend van de Beveiliging krijgt, zijn slechts geldig tot maandag 11.00 uur.

Inchecken is mogelijk van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 12.00 uur en tussen 13.00 en 16.30 uur.

De kosten voor een overnachting bedragen:
• € 30,00 per persoon per nacht.
• € 35,00 voor twee personen per nacht.
U kunt bij het uitchecken betalen per pin of contant.
Afhankelijk van het door u gekozen zorgpakket en zorgverzekeraar kunt u de kosten voor het verblijf declareren bij uw zorgverzekeraar.

Let op: Huisdieren zijn niet toegestaan, met uitzondering van blindengeleidehonden.

Overnachten op de Kinderintensive care (PICU)

Op de Kinderintensive care PICU kunt u ook 's nachts bij uw kind blijven. Helaas is het niet mogelijk hier een bed te plaatsen, u slaapt dan in een tuinstoel. Wilt u op de Kinderintensive care ’s nachts bij uw kind blijven, geeft dit dan aan bij het opnamegesprek.

Eten in het bezoekersrestaurant of het personeelsrestaurant

Als gebruiker van een familie accommodatie van het Maastricht UMC+ kunt u tegen betaling eten in het bezoekersrestaurant Ad Mosam of in het personeelsrestaurant van het ziekenhuis.
U kunt daarvoor een betaalkaart vragen bij het Servicebureau. Met die betaalkaart krijgt u 10 procent korting in het bezoekersrestaurant Ad Mosam en kunt u ook in het personeelsrestaurant eten (personeelsprijs plus 15 procent toeslag).
De betaalkaart kunt u opwaarderen met briefgeld of pinbetaling.

Openingstijden bezoekersrestaurant Ad Mosam

Maandag t/m vrijdag: 08.00 - 20.00 uur
Zaterdag / zon- en feestdagen: 12.00 – 19.30 uur.

Openingstijden personeelsrestaurant

Maandag t/m vrijdag: 09.00 - 19.00 uur

In het personeelsrestaurant:

  • is een warme maaltijd verkrijgbaar van 11.30 -14.00 uur en van 16.30 - 18.00 uur
  • kunt u in verband met de drukte pas na 13.15 uur lunchen
  • zijn patiënten niet toegelaten.

Ronald McDonald Huis Maastricht

Entree Ronald McDonald Huis MaastrichtEntree Ronald McDonald Huis MaastrichtIn Ronald McDonald Huis Maastricht logeren ouders, broertjes en zusjes van kinderen die zijn opgenomen in het Maastricht UMC+. Het Huis ligt op een loopafstand van drie minuten van het Maastricht UMC+ en biedt u 'een tijdelijk thuis' dichtbij het ziekenhuis. Naast rust en geborgenheid vindt u er steun bij andere ouders, vrijwilligers en het managementteam.

Huiskamer Ronald McDonald Huis MaastrichtRonald McDonald Huis MaastrichtHet Huis heeft een gezellige gemeenschappelijke woonkamer, een keuken met verschillende kookunits (waar u zelf kunt koken), een tuin en een dakterras. Daarnaast zijn er zeventien comfortabele gastenkamers waar ook uw eventuele andere kinderen kunnen verblijven. Zo blijft uw gezinssituatie enigszins intact en dit direct in de buurt van uw zieke kind.
Bekijk de virtuele tour van het Ronald McDonald Huis Maastricht.

Voor meer informatie over het Ronald McDonald Huis kunt u kijken op de website..

 

Wat vindt u van deze pagina?