Ik heb een afspraak in het ziekenhuis.

Maatregelen

Het Maastricht UMC+ neemt maatregelen ter voorkoming van verspreiding van het coronavirus. We zetten ze hier even op een rij. De landelijke richtlijnen, zie afgebeeld, blijven gelden. Daarnaast gelden onderstaande gedragsregels voor u als patiënt of bezoeker.

 

Gedragsregels patiënten

 • Kom het liefst alleen naar uw afspraak in het ziekenhuis. Is dit voor u niet mogelijk? Dan staan we maximaal één begeleider toe.
 • Bij lichamelijk onderzoek dragen onze medewerkers beschermingsmiddelen voor uw en hun gezondheid. Dit kan een neusmondmasker zijn, een schort, handschoenen en een spatbril. Dit ziet er anders uit maar nogmaals: dit is voor ieders veiligheid.
 • We vragen u om niet eerder dan 10 minuten voor uw afspraak aanwezig te zijn in het ziekenhuis. Bent u te vroeg? Wacht dan buiten of in de auto. We willen ervoor zorgen dat er niet onnodig veel mensen tegelijk in het ziekenhuis aanwezig zijn. Op die manier is het makkelijker om afstand te bewaren.
 • Wees niet bang dat u de locatie van uw afspraak niet kunt vinden en hierdoor te laat komt. Routes naar poliklinieken en afdelingen zijn goed aangegeven. Bovendien plannen we de tijd van onze afspraken met patiënten ruim in.
 • Bij de ingangen van het Maastricht UMC+ en bij onze afdelingen vindt u desinfectiemiddelen om uw handen te ontsmetten.
 • In het ziekenhuis vindt u looproutes via lijnen op de vloer. Houd u aan de routes. Zo volgt u de kortste route naar de locatie van uw afspraak. Op plekken waar patiënten niet tegelijkertijd kunnen passeren, zijn opstelplaatsen gemaakt, waar u even op 1,5 meter afstand van anderen kunt wachten.
 • Als u niet alleen naar het ziekenhuis kunt komen, kijk dan of het mogelijk is dat u zich laat brengen door een familielid/begeleider. Regiotaxi en ander vervoer op maat brengt u vaak veel te vroeg naar het ziekenhuis en haalt u meestal ook niet meteen op na uw afspraak.
 • Uw begeleider moet klachtenvrij zijn om het ziekenhuis in te mogen. Dit betekent onder meer geen koorts, hoesten, niezen of neusverkoudheid. 
 • Het kan zo zijn dat bij een behandeling die een paar uur duurt, uw begeleider niet mee de spreek-/onderzoekskamer in mag, maar op afstand moet wachten in de Serrehal of het Poliplein.

Gedragsregels bezoekers

 • De huidige bezoekregeling voor verpleegafdelingen is als volgt: maximaal twee bezoekers per patiënt per dag. Op een vierpersoonskamer kan het zorgen voor voldoende afstand in het gedrang komen. Bezoek dient dan een mondneusmasker te dragen. Bezoekers dienen dit zelf mee te nemen. Mondneusmaskers zijn ook per stuk te koop bij de ziekenhuisapotheek.  
 • Bezoek moet altijd ruimte bieden aan zorgpersoneel. Dit betekent dat u gevraagd kan worden de kamer of zelfs de verpleegafdeling te verlaten.

Iedereen die naar het ziekenhuis komt moet zich aan bovenstaande gedragsregels houden. Zo zorgen we ervoor dat we het coronavirus onder controle houden.

Terug naar Ik heb een afspraak in het ziekenhuis. Hoe gaat dat nu in zijn werk?

 

Wat vindt u van deze pagina?