Opname tijdens corona

Maatregelen

Het Maastricht UMC+ neemt maatregelen ter voorkoming van verspreiding van het coronavirus. We zetten ze hier even op een rij. De landelijke richtlijnen, zie afgebeeld, blijven gelden. Daarnaast gelden onderstaande gedragsregels voor u als patiënt of bezoeker.

Gedragsregels patiënten

 • Kom het liefst alleen naar uw afspraak in het ziekenhuis. Is dit voor u niet mogelijk? Dan staan we maximaal één begeleider toe.
 • Houd 1,5 meter afstand tot andere bezoekers of patiënten en onze medewerkers.
 • Bij fysiek onderzoek dragen onze medewerkers beschermingsmiddelen voor uw en hun gezondheid. Dit kan een neusmondmasker zijn, een schort, handschoenen en een spatbril. Dit ziet er anders uit maar nogmaals: dit is voor ieders veiligheid.
 • We vragen u om niet eerder dan 10 minuten voor uw afspraak aanwezig te zijn in het ziekenhuis. Bent u te vroeg? Wacht dan buiten of in de auto. We willen ervoor zorgen dat er niet onnodig veel mensen tegelijk in het ziekenhuis aanwezig zijn. Op die manier is het makkelijker om afstand te bewaren.
 • Wees niet bang dat u de locatie van uw afspraak niet kunt vinden en hierdoor te laat komt. Routes naar poliklinieken en afdelingen zijn goed aangegeven. Bovendien plannen we de tijd van onze afspraken met patiënten ruim in.
 • Bij de ingangen van het Maastricht UMC+ en bij onze afdelingen vindt u desinfectiemiddelen om uw handen te ontsmetten.
 • In het ziekenhuis vindt u looproutes via lijnen op de vloer. Houd u aan de routes. Zo volgt u de kortste route naar de locatie van uw afspraak. Op plekken waar patiënten niet tegelijkertijd kunnen passeren, zijn opstelplaatsen gemaakt, waar u even op 1,5 meter afstand van anderen kunt wachten.
 • Als u niet alleen naar het ziekenhuis kunt komen, kijk dan of het mogelijk is dat u zich laat brengen door een familielid/begeleider. Regiotaxi en ander vervoer op maat brengt u vaak veel te vroeg naar het ziekenhuis en haalt u meestal ook niet meteen op na uw afspraak.
 • Uw begeleider moet klachtenvrij zijn om het ziekenhuis in te mogen. Dit betekent onder meer geen koorts, hoesten, niezen of neusverkoudheid. Medewerkers controleren bezoekers en patiënten bij de ingangen op klachten. Patiënten met klachten krijgen een chirurgisch neus-/mondmasker op.
 • Het kan zo zijn dat uw begeleider op afstand moet wachten in de Serrehal of het Poliplein.

Gedragsregels bezoekers

 • De huidige bezoekregeling voor verpleegafdelingen is als volgt: maximaal één bezoeker per patiënt per dag. Ligt de patiënt met corona in het ziekenhuis? Dan is bezoek ook toegestaan. Uitzonderingen op de bezoekregeling zijn mogelijk, denk aan bezoek aan een patiënt die snel achteruit gaat of gaat overlijden.
 • Bezoek moet altijd ruimte bieden aan zorgpersoneel. Dit betekent dat u gevraagd kan worden de kamer of zelfs de verpleegafdeling te verlaten.

Iedereen die naar het ziekenhuis komt moet zich aan bovenstaande gedragsregels houden. Zo zorgen we ervoor dat we het coronavirus onder controle houden.

Wat vindt u van deze pagina?